Log in

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ

Χαρακτηρισμοί που δρουν αμφίδρομα…

 Τις επόμενες ημέρες μια ιστορία απίστευτης αφέλειας και πονηριάς στην οποία εμπλέκονται δυο μουσικοί της μεταλλικής σκηνής, ένας έλληνας και ένας γερμανός, πρόκειται να γίνει γνωστή στον Τύπο. Λόγω των εμπλεκομένων ο ιστότοπος είναι σε θέση να σας δώσει από τώρα το πλαίσιο αυτής της τραγελαφικής υπόθεσης. Να σημειωθεί ότι όλες οι πληροφορίες που παρατίθενται εδώ έχουν διασταυρωθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων αλλά και τμηματάρχη της αρμόδιας Εφορίας Αρχαιοτήτων.
 Η ιστορία ξεκινά πριν από μερικά χρόνια, όταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης γερμανικού συγκροτήματος στην Αθήνα νεαρός έλληνας μουσικός και θαυμαστής αυτού πέρασε κάτι παραπάνω από μια ημέρα συνοδεύοντας σε περιηγήσεις τα μέλη του. Όταν ο βασικός συνθέτης του σχήματος και δηλωμένος θαυμαστής της κλασικής αρχαιότητας δεν σταματούσε να μιλά με ενθουσιασμό για όσα μόλις είχαν δει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, ο ντόπιος συνοδός τού είπε πως τον καταλαβαίνει. Αποκάλυψε δε πως η οικογένειά του είναι κάτοχος αρχαιοτήτων, που σημειωτέον δεν είναι προϊόντα λαθρανασκαφής. Ο γερμανός μουσικός ενθουσιάστηκε ακόμη περισσότερο με το γεγονός και τον ρώτησε λεπτομέρειες σχετικές με αυτά τα αντικείμενα. Ο έλληνας μουσικός απάντησε σε όλα και, όταν επίσης του ζητήθηκε, συμφώνησε να στείλει φωτογραφίες της οικογενειακής συλλογής στον ενδιαφερόμενο ξένο.
 Είκοσι δυο φωτογραφίες περιελάμβανε το πρώτο μήνυμα του έλληνα στον γερμανό και στάλθηκε τέσσερις μέρες μετά την συνάντησή τους. Η επαφή τους διατηρήθηκε τακτική και ο τελευταίος δεν παρέλειπε να ευχαριστεί τον αποστολέα για την έμπνευση που του είχαν δώσει αυτά τα αντικείμενα. Ο δε περήφανος μελλοντικός κληρονόμος της συλλογής αποκάλυψε ότι και με το δικό του συγκρότημα θα έκανε κάτι ανάλογο.
 Όταν ο γερμανός μουσικός έστειλε εμπιστευτικά στον έλληνα μια δοκιμαστική ηχογράφηση ενός νέου τραγουδιού, ο κολακευμένος παραλήπτης ρώτησε αν θα μπορούσε ο διακεκριμένος ξένος να συμμετάσχει στη διαμόρφωση μιας σύνθεσης που θα έμπαινε στο επερχόμενο άλμπουμ του αθηναϊκού συγκροτήματός του. Ο γερμανός δεν είχε καμία αντίρρηση επ’ αυτού, μπορούσε να αναλάβει και την ολοκλήρωση του άλμπουμ, αρκεί για λόγους επαγγελματικής συνέπειας να πληρωνόταν. Σε αυτό το σημείο αρχίζει ο τραγέλαφος.
 Το ποσό που ζήτησε ο γνωστός μουσικός ήταν χαρακτηριστικά υψηλό και δεν ήταν δυνατόν να το δώσει ο άγνωστος στην παγκόσμια σκηνή και ημιαπασχολούμενος στην εύρωστη οικογενειακή επιχείρηση έλληνας. Προκειμένου, όμως, να αρπάξει την ευκαιρία για να αναδειχθεί, έπεσε στην παγίδα του αετονύχη συνομιλητή του. Όταν μετά από αρκετά ακόμη μηνύματα φάνηκε ότι ο ξένος ίσως θα μπορούσε να κάνει κάτι για την καριέρα του έλληνα, ο τελευταίος προσφέρθηκε να ανταλλάξει την υποστήριξη με ένα ειδώλιο του 2ου αιώνα π.Χ. Ο γερμανός, που στη συνέχεια αποδείχθηκε συλλέκτης αρχαιοτήτων, δεν μπορούσε να ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια, αρκεί ο ευεργετούμενος να του παραχωρούσε και τους τίτλους της αυθεντικότητας του αντικειμένου.
 Η απαίτηση αυτή ουδόλως εμπόδισε τον μελλοντικό έλληνα αστέρα να στείλει, μια εβδομάδα μετά τη συμφωνία, μέσω ιδιωτικής εταιρείας μεταφορών το ειδώλιο στον γερμανό. Στις σχετικές και επίμονες ερωτήσεις της υποψιασμένης υπαλλήλου της εταιρείας απάντησε πως πρόκειται για αντίγραφο. Τα έγγραφα που πιστοποιούσαν την αυθεντικότητα του αντικειμένου τα έστειλε, μαζί με τη μετάφρασή που έκανε ο ίδιος, με συστημένη επιστολή μέσω των ΕΛ.ΤΑ..
 Ο τρόπος της αποστολής δεν εκτιμήθηκε από τον γερμανό, που όμως άρχισε να εργάζεται πάνω στον επόμενο δίσκο του νεαρού.
 Το πράγμα πήρε άλλη τροπή, όταν ο πατέρας του έλληνα μουσικού αναζήτησε το αντικείμενο στις θυρίδες της οικογενείας και δεν το βρήκε. Με πρόσφατες τις εξελίξεις στο θέμα της διάρρηξης άλλων θυρίδων, απευθύνθηκε στην αστυνομία και ξεκίνησε η διαδικασία κατά την οποία αποκαλύφθηκε ότι οι κάμερες ασφαλείας του τραπεζικού καταστήματος είχαν καταγράψει την αφαίρεση του ειδωλίου από τον γιό του. Τα όσα επακολούθησαν στη διώροφη οικία της οικογένειας δεν αφορούν το συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Να σημειωθεί, επίσης. ότι ο πατέρας είχε από νεαρή ηλικία εργαστεί πιστά για προσφάτως εκλιπόντα σεΐχη.
 Αυτή τη στιγμή ο γερμανός αρνείται να επιστρέψει το αντικείμενο ισχυριζόμενος ότι αποτελεί την αμοιβή του, αφού υπάρχει κάποιο ιδιωτικό συμφωνικό μεταβίβασης. Στην υπόθεση έχουν εμπλακεί όλοι οι αρμόδιοι επίσημοι φορείς των δυο χωρών αλλά και η δισκογραφική εταιρεία με την οποία έχει συμβόλαιο ο γνωστός μουσικός, που θέλει να αποφύγει την όποια σύνδεση, όπως ακριβώς έκανε και κάποια άλλη με δράστη των επεισοδίων στο Καπιτώλιο.
 Σε κάθε περίπτωση πάντως, το μέλλον του έλληνα στο μουσικό στερέωμα φαντάζει αβέβαιο.

AT THE GATES
UPPER LIP

Log in or Sign up