Log in

NUCLEAR WAR NOW!

Elysian Fields, Mastiphal, Necromancy, Necromantic Warship!

Μην πείτε ότι οι νέες κυκλοφορίες της αμερικανικής εταιρείας δεν προκαλούν και το ελληνικό ενδιαφέρον!

ELYSIAN FIELDS – “Adelain”
Το πρώτο άλμπουμ του αθηναϊκού διδύμου κυκλοφόρησε το 1995 μέσω της Unisound και έτυχε θερμής υποδοχής. Αποτελεί ένα ωραίο δείγμα τραχιού ρομαντισμού, του σκοτεινού, ατμοσφαιρικού εκείνου ιδιώματος που προωθούσαν εταιρείες όπως η Peaceville, η Holy, η Witchhunt. Ηχογραφημένο στο στούντιο “Storm” με την υποστήριξη του Magus Wampyr Daoloth, είχε τις αποχρώσεις της ντόπιας σκηνής και ήταν μια ενδιαφέρουσα για την ποικιλία της εργασία. Σήμερα, επανεκδίδεται με την προσθήκη τριών κομματιών από τα παλιότερα promo του συγκροτήματος και θα το ακούσετε χωρίς να επιστρατεύσετε τη συγκαταβατικότητα με την οποία συνήθως προσεγγίζετε ανάλογες επιστροφές ή υπενθυμίσεις. Πειστικά αποτυπωμένο υλικό.

 

MASTIPHAL – “For A Glory Of All Spirits, Rise For Victory”
Το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος από το Κατοβίτσε κυκλοφόρησε το 1995 και είναι ενδεικτικό της τάσης εκείνης της εποχής, όπου το black γινόταν πολυδιάστατο. Αυστηρό και επιθετικό υλικό, επαναδιατίθεται και δίνει την ευκαιρία στους ιστοριοδίφες να ανασυνθέσουν την ιστορική εικόνα του ιδιώματος. Εδώ θα ακούσετε πλήκτρα που υπογράμμιζαν την πρόθεση των εξελισσόμενων τότε μουσικών να διαφοροποιηθούν, θα παρατηρήσετε ότι πραγματοποιούσαν συνθετικούς ελιγμούς που δεν συνηθίζονταν τότε, θα εντοπίσετε τις επιρροές τους από διάφορα συγκροτήματα του ευρωπαϊκού υπόγειου χώρου που είχαν προηγηθεί. Ασύμμετρο στην ηχητική του εικόνα, ακούγεται και σήμερα έντιμο.

 

NECROMANCY – “Ancient Wrath”
Όσοι είχαν ακούσει εγκαίρως το demo “Visions Of Lunacy”, θα δείξουν ενδιαφέρον και την παρουσιαζόμενη ψηφίδα της σκοτεινής ελληνικής μεταλλικής εικόνας. EP αποτελούμενο από τρία κομμάτια, ηχογραφημένο το 1991 και μετά την αποχώρηση του Morbid από το σχήμα, παρέμενε ακυκλοφόρητο ως τώρα. Οι κατασκευαστές του ήθελαν να εκφορτιστούν δημιουργικά, να κάνουν εφιαλτικές δηλώσεις, είχαν ισχυρή ανάγκη να επενδύσουν με νότες τις σκοτεινές φαντασιώσεις τους, και όλα αυτά με την δύναμη και την αποφασιστικότητα της πρώτης νεότητας, όταν η εκτελεστική αρτιότητα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Έκδοση που καλύπτει τους ιστοριοδίφες, ίσως και να ηχεί διδακτική στους νεαρότερους ακροατές.
Υ.Γ. Επί τη ευκαιρία, περιηγηθείτε στην γκαλερί του ιστότοπου, όπου θα εντοπίσετε εκθέματα αντίστοιχης σπανιότητας σχετικά με το συγκρότημα.

 


NECROMANTIC WORSHIP – “Spirit Of The Entrance Unto Death”
Ο Ghûllzaraën και ο Xarangorth αποτελούν τα μόνα μέλη του συγκροτήματος. Ζουν στην Ολλανδία, ο πρώτος έχει αναλάβει τα φωνητικά, το μπάσο και τα πλήκτρα, ο δεύτερος τις κιθάρες και τα τύμπανα, κυκλοφορούν το πρώτο τους demo σε κασέτα και απευθύνονται στους λάτρεις του αποκρυφιστικού, θειούχου black. Με δηλωμένες από τους ίδιους τις επιρροές τους από την παλιά ελληνική σκηνή, τους Varathron και τους Necromantia, παρουσιάζουν τρία κομμάτια συσκοτισμένης ηχητικής εικόνας, προφανώς κατάλληλα για να εμπνεύσουν την επικίνδυνη ενασχόλησή σας με απόκοσμα, αβυσσαλέα αντικείμενα. Εσείς πάντα αποφασίζετε πού θα εκτεθείτε ή καταδυθείτε.

FRONTIERS RECORDS
MIGHTY MUSIC

Log in or Sign up