Log in

MIGHTY MUSIC

Celestial Son, Polarized, The Vision Ablaze, St. Prostitute!

 Η εταιρεία από τη Δανία σας έχει πείσει από καιρό για τα σωστά κριτήρια με τα οποία επιλέγει τα συγκροτήματά της, οπότε θα ενδιαφερθείτε και για τις παρακάτω νέες τις κυκλοφορίες.

CELESTIAL SON – “Saturn's Return”
Οι πέντε κύριοι που απαρτίζουν το συγκρότημα από την Κοπεγχάγη δε γράφουν εύθυμα τραγούδια, προτιμούν να γίνονται στοχαστικοί. Κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους και σε αυτό θα μπορούσατε να ανιχνεύσετε τις σωστά αφομοιωμένες επιρροές τους π.χ. από τους Alice In Chains, τους Soundgarden, τους Porcupine Tree, στα φωνητικά, στο ρυθμικό υπόβαθρο, στη μελωδική αισθητική τους. Η παραγωγή του υλικού τους είναι προσεγμένη, συνδυαστική μιας σκληρής προοδευτικής και μιας ηλεκτρονικής πλευράς, προβάλλει με τον δέοντα τρόπο τη σοβαρότητα του σχήματος τους. Εμπνέονται από την ουράνια απεραντοσύνη, ξέρουν ότι πρέπει να είναι δημιουργικοί στα γήινα πλαίσια, γίνονται ενδιαφέροντες.

 

POLARIZED – “Western Hypnosis”
Ο κιθαρίστας Daniel Botti και ο Lars Lindén, μπασίστας και έμπειρος τεχνικός ήχου, είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν, και κάποια στιγμή αποφάσισαν να οργανώσουν ένα σχήμα με μουσικούς που, ανεξαρτήτως της καταγωγής τους, διαβιούν στην Ιταλία, τη Σουηδία και τις Η.Π.Α.. Κινούνται στον χώρο του thrash, κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ, και μη σκεφτείτε πως πρόκειται για άλλη μια αποσπασματική σύμπραξη, όπου η τεχνολογία δεν μπορεί να καλύψει τις ελλείψεις σε δημιουργικότητα. Αντιθέτως, η ομάδα τους εμφανίζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καλό εκτελεστικό επίπεδο, δεν αναλώνεται σε τυπικές επιθετικές φόρμες, κάνει εύστοχες μελωδικές νύξεις. Υπό προϋποθέσεις, μπορεί να εξελιχθεί δυναμικά.

 

ST. PROSTITUTE – “Glorified”
Σαφώς προβοκατόρικη η επωνυμία που επέλεξαν για το συγκρότημά τους οι πέντε μουσικοί από την Κοπεγχάγη, κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους και αξίζει να τους προσέξετε πέρα από τους προφανείς λόγους του εξωφύλλου. Παίζουν βρωμισμένο hard, που στηρίζεται στο φανταχτερό παρελθόν του r’n’r, αποτυπώνει πολλές και διάφορες καλές επιρροές και φέρει, βεβαίως, τις σημερινές ηχητικές και στιλιστικές διαστάσεις του ιδιώματος. Έχουν συνήθειες που μειώνουν το προσδόκιμο του βίου τους, γράφουν τραγούδια για τους καημούς και τα ωραία της ζωής, κάπου τα φωνητικά τους γίνονται λίγο επιτηδευμένα, αλλά αυτό δεν αλλοιώνει την όλη καλή εντύπωση που δίνουν. Φιλόδοξοι.

 


THE VISION ABLAZE – “Youtopia”
Υπάρχουν κάποια συγκροτήματα που κερδίζουν εύκολα τις θετικές εντυπώσεις με την πληρότητα που επιδεικνύουν και την ενέργεια που δαπανούν· αυτή είναι και η περίπτωση του κουιντέτου από την Κοπεγχάγη. Οι μουσικοί που το απαρτίζουν κινούνται με ευχέρεια στον χώρο του μελωδικού και προοδευτικού death ή καλύτερα του μοντέρνου εκείνου ιδιώματος όπου η αγριάδα εξισορροπείται από την ευκρίνεια πάνω σε συμπαγείς και τεχνικές φόρμες. Όλα αυτά πάντως θα ακούγονταν νεφελώδη ως ποικίλες προθέσεις αν δεν τα είχε τακτοποιήσει ο Jacob Hansen. Ικανοί δημιουργοί, δεν πρωτοτυπούν ακόμα, συγκεντρώνουν όμως όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσουν στον συγκεκριμένο χώρο.

NUCLEAR WAR NOW!
VIC RECORDS

Log in or Sign up