Log in

FRONTIERS RECORDS

FRONTIERS RECORDS

Ronnie Atkins. Chez Kane, Gary Hughes. Magnus Karlsson, Issa, Secret Sphere, Sunstorm, Turbulence!

 Πολλές, ενδιαφέρουσες και με ευχάριστες εκπλήξεις οι νέες προτάσεις της εταιρείας.

RONNIE ATKINS – “One Shot”
Allan Sørensen, Morten Sandager, Pontus Egberg, Anders Ringman, Pontus Norgren, Kee Marcello, Olliver Hartmann, John Berg, Linnea Vikström Egg, Björn Strid, Chris Laney, Jacob Hansen: Κανείς από τους μουσικούς αυτούς δεν θα είχε ποτέ αντίρρηση να εξυπηρετήσει τα σχέδια του αγαπητού τραγουδιστή και ικανού συνθέτη. Δεδομένης βεβαίως της αξίας καθενός μπορείτε να έχετε και μια βάσιμη συνολική εκτίμηση της ποιότητας του παρουσιαζόμενου άλμπουμ. Τραγούδια με ωραία δυναμική, με θετική διάθεση, εύρυθμα, με προσεγμένες μελωδίες υπενθυμίζουν και υπογραμμίζουν όλα τα καλά χαρακτηριστικά του ερμηνευτή τους. Εσείς, φυσικά, επειδή τον εμπιστεύεστε δέχεστε ξανά με ευχαρίστηση όσα σας προσφέρει.

 

CHEZ KANE – “Chez Kane”
Ακούστε τα τραγούδια του άλμπουμ και αναρωτηθείτε ποια από αυτά δεν τα ερμήνευσαν μέσα στη δεκαετία του 1980 η Robin Beck, η Lita Ford αλλά και οι T’Pau ή οι Eighth Wonder. Πρόκειται για ανατριχιαστική και ευχάριστη επιστροφή σε ένα ανέμελο παρελθόν. Αν μάλιστα είστε κάποιας ηλικίας, ήταν τότε που, παρότι αυστηροί σιδηρουργοί, ίσως ενοχικά να σας άρεσαν και δημοφιλή τραγούδια που έλεγαν κάποια συναρπαστικά κορίτσια. Η τραγουδίστρια που υπογράφει τον συγκεκριμένο δίσκο ήταν τότε αγέννητη, αλλά ως βρετανή και με την υποστήριξη του Danny Rexon των Crazy Lixx έχει εξασφαλισμένη αναδρομικά την άνοδο στα τοπ-10.

 

GARY HUGHES – “Waterside”
Αυτό που όλοι παραδέχονται, όταν μιλούν για αυτόν, είναι το ότι δεν χρειάζεται να πιέσει τις εντυπώσεις προκειμένου να πείσει για το πόσο καλός τραγουδοποιός είναι. Ο αγαπητός άγγλος μουσικός παρουσιάζει ένα νέο προσωπικό άλμπουμ και υπενθυμίζει την μεγάλη του ευχέρεια στο να εκφράζει τις σκέψεις του, να τις επενδύει με τις κατάλληλες μελωδίες και να κρατά σταθερό το επίπεδο των προσεγμένων συνθέσεών του. Σε διακριτική απόσταση από τους Ten, αφήνει τις εκτενείς αφηγήσεις, επικεντρώνεται στην αμεσότητα, κερδίζει την προσοχή με την ωραία ηπιότητα της ερμηνείας του. Υλικό που αντανακλά τη συγκρότηση του δημιουργού, το δέχεστε ευχαρίστως.

 

HEART HEALER – “The Metal Opera by Magnus Karlsson”
Adrienne Cowan, Netta Laurenne, Youmna Jreissati, Ailyn, Noora Louhimo, Margarita Monet, Anette Olzon: Ο σουηδός κιθαρίστας δεν μπορεί να αισθάνεται παραπονεμένος με τις τραγουδίστριες που προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν στο φιλόδοξο έργο του. Καθεμιά εξυπηρέτησε τη δράση αποδίδοντας με τρόπο που να δικαιολογεί την καθιερωμένη ή εξελισσόμενη φήμη της. Οι συνθέσεις είναι άρτιες, αλλά μάλλον δεν λειτουργούν όλες αυτόνομα έξω από το πλαίσιο της ιστορίας. Ο δημιουργός, επειδή δεν είναι άπειρος στο είδος, παρέχει τις αναγκαίες κορυφώσεις ελέγχοντας την προσοχή των ακροατών και κερδίζει πρώτα όσους είναι εξοικειωμένοι με το πληθωρικό αυτό ύφος.

 

ISSA – “Queen OF The Broken Hearts”
Μη βιαστείτε να παρεξηγήσετε την παραδοχή, αλλά, όταν η εταιρεία της λέει ότι το νέο, έκτο άλμπουμ της νορβηγίδας τραγουδίστριας είναι το καλύτερό της ως τώρα, μάλλον έχει δίκιο. Η ίδια απέδωσε αποφασιστικά, η ερμηνεία της σε κάθε τραγούδι είναι φορτισμένη, αλλά διόλου υπερβολική. Να σημειωθεί ότι οι συνθέσεις είναι ταιριαστές με τον μελωδικό δυναμισμό για τον οποίο είναι γνωστή, εύστοχες, έχουν την ποικιλία εκείνη που κολακεύει τις ικανότητές της. Από τις ωραίες περιπτώσεις όπου δεν χρειάζεται να γίνουν πολλά για να κερδίσει το κοινό της, θα εκτιμήσετε την απόδοση και τη διάθεσή της.

 

SECRET SPHERE – “Lifeblood”
Το νέο άλμπουμ του ευγενούς ιταλικού συγκροτήματος δεν αποτελεί εξαίρεση στο καλό προφίλ του. Με τον τραγουδιστή Roberto Messina να έχει επιστρέψει στις τάξεις της, η αγαπητή ομάδα προσφέρει μια εργασία φινετσάτου power, με ωραία ορμητικότητα και προσεγμένες μελωδίες. Με τον δέοντα ήχο και άρτια παραγωγή, η ακρόαση των συνθέσεων είναι άνετη και ενδιαφέρουσα. Θα μπορούσαν ίσως, για την ποικιλία και τη διατρητικότητα του υλικού, να υπήρχαν δυο τρία κομμάτια με εύληπτες επωδούς, αλλά αυτό φυσικά δεν συνιστά μειονέκτημα. Το ομώνυμο τραγούδι και το “Thank You” είναι αυτά που μπορείτε να ακούσετε για μια πρώτη ικανοποιητική άποψη.

 

SUNSTORM – “Afterlife”
Στο νέο άλμπουμ του σχήματος τραγουδιστής είναι ο Ronnie Romero, ερμηνευτής εγνωσμένου προφίλ και προφανώς διαθέσιμος για μια ακόμη δουλειά που το επαληθεύει. Αυτό πάντως που παρατηρείται στο συγκεκριμένο υλικό είναι πως, ενώ είναι ηχογραφημένο όπως αναμενόταν σε μια τέτοια παραγωγή, δεν ηχεί πηγαίο. Ο όποιος ενθουσιασμός φαντάζει επιβεβλημένος, οι συνθέσεις δεν έχουν τις εκπλήξεις εκείνες που θα προέκυπταν σε μια σύμπραξη χωρίς πίεση. Ο Alessandro Del Vecchio που τις υπογράφει θα μπορούσε να είχε προσωρινά κρατήσει αποστάσεις από τη φήμη του συγκροτήματος, να αφήσει τις ιδέες του να μεστώσουν. Αν υπάρξει συνέχεια, θα πρέπει να ηχεί αυθεντικότερη.

 

TURBULENCE – “Frontal”
Το συγκρότημα από τον Λίβανο παρουσιάζει το δεύτερό του άλμπουμ έξι χρόνια μετά το προηγούμενό του και κρίνοντας από την πληθώρα του υλικού που περιλαμβάνει αναλογεί σε σοβαρή δράση εντός του μεσοδιαστήματος. Φιλοπρόοδοι μουσικοί, διαθέτουν τις δέουσες επιρροές, παγιδεύονται όμως στις εκτενείς συνθέσεις τους, πλατειάζουν στην παράθεση των ιδεών τους. Ίσως επειδή η εργασία τους είναι θεματική, ίσως από τη θέληση να δείξουν ότι είναι ικανοί οργανοπαίκτες και συνθέτες, χάνουν την αίσθηση του μέτρου. Τα κομμάτια τους δεν έχουν σημεία αναφοράς ή αυτά είναι δυσδιάκριτα στις παραλλαγές τους. Θεμιτό είναι να τιθασεύσουν τις προθέσεις τους, να τις εξισορροπήσουν.

OBSCURE OBSESSION
VEKTOR

Log in or Sign up