Log in

FRONTIERS RECORDS

FRONTIERS RECORDS

Allen/Olzon, Blue Oyster Cult, Harem Scarem, Khymera, Novena, Semblant!

 Αν και αποτελεί ευχάριστη ρουτίνα η συνάθροιση μεγάλων ονομάτων υπό την ετικέτα της συγκεκριμένης εταιρείας, ακούγοντας τις νέες της προτάσεις δεν θα σας διαφύγει η πρόθεσή της να επενδύσει σε νέα ονόματα προερχόμενα από διαφορετικούς χώρους. Ευχάριστο γεγονός κι αυτό.

ALLEN / OLZON – “Worlds Apart”
Δίσκος για τη δημιουργία του οποίου συνεργάζονται ο Russell Allen, η Anette Olzon και ο Magnus Karlsson δεν μπορεί παρά να είναι ποιοτικός, οπότε, αν γνωρίζετε τα ταλαντούχα πρόσωπα, μπορείτε υποθέσετε και το καλό περιεχόμενο του παρουσιαζόμενου. Κάποιες ιδέες τους θα μπορούσαν ίσως να είχαν αναπτυχθεί με μεγαλύτερο αυθορμητισμό, με την πηγαία έμπνευση που φέρνει η εκ του σύνεγγυς διάδραση, αλλά αυτό δεν αναιρεί τις αρετές της όλης παραγωγής. Το ομώνυμο του άλμπουμ κομμάτι και το “Lost Soul” ξεχωρίζουν αμέσως αλλά και το θετικό φορτίο των υπολοίπων θα σας κερδίσει με τη σταθερότητα που εκπέμπεται.

 

 

BLUE OYSTER CULT - “40th Anniversary Agents Of Fortune‎” & “Heaven Forbid”
 Το τέταρτο άλμπουμ του αμερικανικού συγκροτήματος είχε ένα από τα χαρακτηριστικότερα εξώφυλλα της εποχής. Σήμερα μια παραλλαγή του εμφανίζεται στην παρουσιαζόμενη, ενώπιον περιορισμένου κοινού, επετειακή ηχογράφηση, γεγονότα αμφότερα σίγουρα ευχάριστα. Δίσκος κατά την ακρόασή του οποίου οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα περιμένουν να εντοπίσουν τη απομνημονευμένη, χαρακτηριστική της αναπαραγωγής του βινυλίου χροιά, είναι αυτός που περιέχει το πασίγνωστο και στους νεότερους “(Don't Fear) The Reaper”. Δικαιολογημένα θεωρείται κλασικός.
 Το άλλο παρουσιαζόμενο άλμπουμ ήταν το δέκατο τρίτο του σχήματος, κυκλοφόρησε το 1998 και μετά από μια μακρά δισκογραφική απουσία των δημιουργών του. Ο συγγραφέας John Shirley είχε ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση των στίχων, το όλο δε υλικό φέρει τη φινέτσα και τον δυναμισμό της ομάδας του Donald “Buck Dharma” Roeser και του Eric Bloom. Εκείνη την εποχή δεν έτυχε της προσοχής που θα του άξιζε, τώρα όμως μπορείτε να το ακούσετε ευχάριστα αποστασιοποιημένοι από τις παρελθούσες μόδες που σας εμπόδισαν να το εκτιμήσετε. Έντιμη εργασία.

 

HAREM SCAREM - “Change The World”
Να είστε σίγουροι ότι το νέο άλμπουμ του αγαπητού συγκροτήματος είναι αντάξιο της φήμης του. Ειδικά το πρώτο του μισό αποτελεί μια σταθερά ευχάριστη έκπληξη, ενώ το υπόλοιπο δεν παύει να είναι μια απόδειξη της ευελιξίας που επιτρέπει η ευφυία των δημιουργών του. Δεν είναι σίγουρο ότι θα πετύχει τον στόχο του τίτλου του, σίγουρα όμως θα αφήσει σε όσους το ακούσουν το απολαυστικό αποτύπωμα της αδιαμφισβήτητα συντονισμένης εργασίας πολύ καλών μουσικών με εξαιρετικά κριτήρια. Για τους φίλους δε του μελωδικού hard δεν τίθεται καν θέμα για το αν θα τους αρέσει. Το αγοράζετε.

 

KHYMERA - “Master Of Illusions”
Δεν αποτελεί βολική διατύπωση ούτε υπερβολή το να ειπωθεί ότι το νέο άλμπουμ του σχήματος αποτελεί άλλη μια απόδειξη του ταλέντου του Dennis Ward. Αυτό που τον διαφοροποιεί από πολλούς άλλους που κινούνται στο ίδιο μελωδικό χώρο είναι ότι εκείνος εμπλουτίζει αβίαστα τις ενορχηστρώσεις με όσα του επιτρέπουν η εμπειρία και η κατάρτισή του, επιλέγει τις αρμονίες που μπορούν να εμφανίσουν πλήρη μια ιδέα. Ίσως μερικές φορές υιοθετεί κάποιες κοινοτοπίες, ή έτσι να φαίνεται τουλάχιστον, αλλά σίγουρα η ανεμελιά του είναι περισσότερο υπολογισμένη από όσο ακούγεται. Το ομότιτλο του δίσκου τραγούδι επεξηγεί την παραπάνω θέση.

 

NOVENA - “Eleventh Hour”
Το βρετανικό σεξτέτο θα τραβήξει την προσοχή πολλών με το παρουσιαζόμενο πρώτο του άλμπουμ. Ομάδα απαρτιζόμενη από νέους και καλλιεργημένους μουσικούς με μάλλον πιο γνωστό τον τραγουδιστή Ross Jennings, μέλος των Haken, επαναφέρει τις αρχές του prog σε ένα μοντέρνο πλαίσιο. Οι συνθέσεις τους είναι εκτενείς με ποικιλία, διαρθρώνονται πάνω σε αφηγήσεις και η ροή τους είναι πολύ άνετη λόγω των εκτελεστικών ικανοτήτων των δημιουργών τους. Το θετικό στην περίπτωση των ικανών αυτών κυρίων είναι ότι δεν παγιδεύονται στην εσωστρεφή παράδοση, αλλά φιλτράρουν ωραία τις καλλιτεχνικές καταβολές της πατρίδας τους. Άμεσοι όποτε το θελήσουν, δημιουργούν προσδοκίες.

 

SEMBLANT - “Obscura”
Η τραγουδίστρια Mizuho Lin και οι πέντε κύριοι που απαρτίζουν το εν λόγω συγκρότημα κατάγονται από τη Βραζιλία, άρα σίγουρα ξέρουν να κατεργάζονται το ηχητικό μέταλλο. Μετά από δισκογραφική απουσία έξι ετών παρουσιάζουν το τρίτο τους άλμπουμ και απευθύνονται σε όσους ξέρουν ότι πλέον αυτό πρέπει να ακούγεται συνδυαστικό και εκσυγχρονισμένο. Οι ίδιοι πάντως έχουν κοινότυπα στην αγριάδα τους φωνητικά, ενώ και από άποψη σύνθεσης μάλλον θα μπορούσαν να ζορίσουν την όποια μοναδικότητά τους. Όχι πως τους λείπουν οι αξιοπρόσεκτες στιγμές, αλλά δείχνουν πως θέλησαν να συνωστιστούν μεταξύ άλλων που στο μεταξύ φάνηκαν πιο κινητικοί. Μπορούν καλύτερα.

DØDSKVAD
CALIGULA'S HORSE

Log in or Sign up