Log in

FRONTIERS RECORDS

Babylon A.D., The Dark Element, Pink Cream 69, Primal Fear, Jeff Scott Soto, Sweet & Lynch!

Διαβάστε τις παρουσιάσεις των νέων άλμπουμ της εταιρείας και θα βρείτε πολλούς λόγους για να κάνετε ωραία δώρα στον εαυτό σας.

BABYLON A.D. – “Revelation Highway”
Κουιντέτο που διακρίθηκε τα πρώτα χρόνια της δράσης του και θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα, επανέρχεται με όλα τα μέλη της αρχικής του σύνθεσης και προσφέρει στους φίλους του πάλαι ποτέ εμπορεύσιμου αμερικανικού hard δέκα νέα τραγούδια. Διόλου κακό το υλικό αυτό, ευσύνοπτο, ποικίλο στα πλαίσια του είδους, φανερώνει πως οι δημιουργοί του διαθέτουν ακόμη τα κίνητρα για ακούγονται ζόρικοι και διεκδικητικοί μιας καλύτερης φήμης -και αυτό είναι καλό. Παίζουν με τον αέρα της αποστασιοποίησης που φέρνει η ωριμότητα και, αν σας άρεσαν πέρα από τα τρία πρώτα σινγκλ τους, θα σας αρέσουν και τώρα.

 

THE DARK ELEMENT – “The Dark Element”
Μακριά από εμπάθειες, θα παραδεχθείτε ότι η τραγουδίστρια Anette Olzon πραγματοποιεί με το παρουσιαζόμενο άλμπουμ του νέου της σχήματος την καλύτερη δυνατή επαναφορά της στα μουσικά πράγματα. Η ίδια βεβαίως έχει ήδη φροντίσει να αποδώσει τα εύσημα τον κιθαρίστα και συνθέτη Jani Liimatainen, που οργάνωσε αυτή τη σαφέστατης στόχευσης εργασία. Το αποτέλεσμά της διέπεται από ωραία ενέργεια, κερδίζει τις εντυπώσεις, επειδή ακούγεται θετικό, εύληπτο, εύρυθμο, εμπορεύσιμο με την καλώς εννοούμενη έννοια. Από τις περιπτώσεις που μια συνεργασία προοιωνίζεται εξαιρετικά αποδοτική, από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς στο ιδίωμά του της συμφωνίζουσας, θηλυκής, μεταλλικής μελωδικότητας.

 

PINK CREAM 69 – “Headstrong”
Θα αποκτήσετε και το νέο άλμπουμ του αγαπητού συγκροτήματος. Ξέρετε ότι θα είναι καλό, γιατί οι μουσικοί που απαρτίζουν το σχήμα χαρακτηρίζονται από μια ιδιαίτερη σοβαρότητα, επενδύουν τα μηνύματά τους με τρόπο που θεωρούν τον πλέον ταιριαστό και, φυσικά, έχουν πάντα δίκιο στις επιλογές τους. Κι αυτή τη φορά μοιράζονται τα συναισθήματά τους με αυτοπεποίθηση και αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά τους που πάντα σας εντυπωσιάζει. Α, ναι, ο νέος αυτός δίσκος συνοδεύεται από έναν άλλο με ηχογραφήσεις ενώπιον κοινού, με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων δράσης της άξιας ομάδας. «Κάποιοι μεγαλώνουν, κάποιοι άλλοι ωριμάζουν».

 

PRIMAL FEAR – “Best Of Fear”
Με τίτλο επεξηγηματικό του περιεχόμενου του, το παρουσιαζόμενο διπλό άλμπουμ περιλαμβάνει τραγούδια από τα πέντε τελευταία άλμπουμ του συγκροτήματος συν τρία νέα. Ακόμη κι αν κάποτε είχατε κάποιες μικρές ενστάσεις για ορισμένα από αυτά, δύσκολα θα αφήσετε την ευκαιρία να παραδεχθείτε για άλλη μια φορά ότι η συγκεκριμένη μεταλλική μηχανή έχει αποδειχθεί εξαιρετικά παραγωγική, με υψηλό τον λόγο της ποιότητας προς την ποσότητα του υλικού της. Χωρίς δυσκολία μπορείτε να αναλύετε τον αποτελεσματικό τρόπο δράσης των μελών της, να ανακοινώσετε ότι έχουν πετύχει το ύφος τους να θεωρείται αυτονόμως σημείο αναφοράς. Ως οπαδοί αισθάνεστε υπερήφανοι.

 

JEFF SCOTT SOTO – “Retribution”
Ο ικανότατος και διακεκριμένος τραγουδιστής παρουσιάζει το έκτο προσωπικό του άλμπουμ και εσείς ξέρετε πως έχει την άνεση να περιλαμβάνει μόνο ό,τι θεωρεί απολύτως αντιπροσωπευτικό των προθέσεών του. Θα το ακούσετε, βεβαίως, με καλή προαίρεση, θα αναγνωρίσετε για άλλη μια φορά όλα τα καλά χαρακτηριστικά του, μια σκέψη όμως ότι ο ίδιος ελαφρώς επαναλαμβάνεται ή ότι θα μπορούσε να εμφανιστεί πιο απαιτητικός απέναντι στο συγκεκριμένο υλικό που επέλεξε θα την κάνετε. Μην ανησυχείτε, πρόκειται για την περίπτωση εκείνη που το ταλέντο κάποιου θεωρείται τόσο δεδομένο ώστε να μην εκπλήσσει με την προηγούμενη έντασή του. Συμβαίνουν αυτά.

 

SWEET & LYNCH – “Unified”
Το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος των καταξιωμένων μουσικών είναι κατά πάσα πιθανότητα καλύτερο από το προηγούμενό τους. Περιέχει υλικό πλούσιο, λεπτομερές, ποικίλο, επειδή έτσι το επιτρέπει η στόφα των δημιουργών του. Δικαιολογεί τον τίτλο του, επειδή προβάλλει την προσωπικότητα και τις αρετές όλων τους, τον ιδιαίτερο τρόπο να μετατρέπουν σε προσωπικά ακόμη και τα κοινότυπα, την ακόμη καλύτερη λειτουργικότητα της σύμπραξής τους, την ευγενική και δικαιολογημένη παραχωρητικότητα του ενός στο ταλέντο του άλλου. Θα το ακούσετε αναλόγως σεβαστικά, ενίοτε θα βρείτε την ένταση που το διέπει αρκετά διακριτική, ακόμη κι όταν τα φωνητικά παραμένουν μεγαλοπρεπή. Ξεχωριστό.

TEEMU AND THE DEATHBLOWS
VIVALDI METAL PROJECT

Log in or Sign up