Log in

FRONTIERS RECORDS

Robin Beck, Bigfoot, L.A. Guns, Phantom 5, Revolution Saints, Tyketto!

Αδιαμφισβήτητα, οι νέες προτάσεις της εταιρείας είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Ο λόγος βρίσκεται στις επωνυμίες των δημιουργών τους.

ROBIN BECK – “Love Is Coming”
Επειδή είναι δύσκολο να μη συμπαθείτε ως χαρακτήρα ή να μη παραδέχεστε ως ερμηνεύτρια την αμερικανίδα μουσικό, θα ακούσετε χωρίς αντιρρήσεις το νέο της άλμπουμ. Με τίτλο αισιόδοξο, περιλαμβάνει τραγούδια που κολακεύουν το προφίλ της τραγουδίστριας, συνθέσεις με ποικιλία, που δεν έχει απολύτως καμία δυσκολία να τις αποδώσει. Αν πάντως εγείρετε κάποια μικρή ένσταση παρατηρώντας το καλό νέο υλικό, αυτή θα είναι το γεγονός ότι, ενώ είναι άρτια οργανωμένο, ακούγεται ενίοτε προβλέψιμο. Όπως και έχει, χαίρεστε που την ακούτε ξανά, σε πολύ καλή φόρμα, έτοιμη να επιβάλλει το άψογο γούστο της χωρίς περιορισμούς. Αυτό μετράει.

 

BIGFOOT – “Bigfoot”
Αν διαβάσετε στον μουσικό Τύπο της χώρας του ότι το κουιντέτο αποτελεί ελπιδοφόρα ομάδα της Βρετανίας, μη βιαστείτε να σκεφθείτε ότι πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη πατριωτικής φιλοδοξίας. Το σχήμα εκκινεί από το λεγόμενο κλασικό hard, αλλά δεν υιοθετεί κάποιον τεχνηέντως παλαιωμένο ήχο, ακούγεται συνδυαστικό και άλλων νεότερων πραγμάτων. Τα τραγούδια του διαθέτουν αρκετή ποικιλία, γίνονται ενδιαφέροντα και για τα φωνητικά τους, θα μπορούσαν ίσως να είχαν δομηθεί ηχητικά με άλλον τρόπο, αυτό όμως δεν θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα. Επειδή πάντως δραστηριοποιείται στην εποχή της υπερπροσφοράς, αξίζει να διαχειριστεί προσεκτικότερα τις επιλογές  του. Και τότε σαφώς θα ξεχωρίσει.

 

L.A. GUNS – “The Missing Peace”
Με το νέο άλμπουμ του ένδοξου σχήματος τους ο Philip Lewis και ο Tracii Guns πετυχαίνουν να μη δώσουν καμία αφορμή στους φίλους τους να τους ακούσουν από απλή και μόνο συμπάθεια, να μην φερθούν συγκαταβατικά αναλογιζόμενοι όσα το κουιντέτο πέτυχε τις άγριες μέρες και νύχτες κατά την περίοδο της ανάδειξής του. Δυναμικοί αλλά και ρομαντικοί με εκείνο τον αποστασιοποιημένο τρόπο που ανέκαθεν τους χαρακτήριζε, προσθέτουν στο απαιτητό ρεπερτόριό τους μερικά πολύ ωραία τραγούδια. Και αν καμιά φορά υπενθυμίζουν διακριτικά προηγούμενες επιτυχίες τους, αυτό δεν είναι παρεξηγήσιμο. Χαίρεστε που τους ξανακούτε, αναγνωρίζετε τη μοναδικότητά τους.

 

PHANTOM 5 – “Play To Win”
Ο τραγουδιστής Claus Lessmann και ο κιθαρίστας και παραγωγός Michael Voss παρουσιάζουν το δεύτερο άλμπουμ του σχήματός τους και αποδεικνύονται συνεπείς τόσο στο γούστο όσο και στις προθέσεις που τους έφεραν κοντά. Έμπειροι δημιουργοί, προσφέρουν καλοφτιαγμένο, μελωδικό hard, στρωτό και σταθερό, χωρίς περιττολογίες. Ίσως να ακούγεται λίγο παλαιάς κοπής, είναι όμως το ομολογημένο από τους ίδιους (στο “Baptised”) απαύγασμα επιρροών και βιωμάτων μιας ωραίας εποχής. Καταθέτουν, επίσης, την άποψη τους για ποικίλα σημερινά ζητήματα (π.χ. “Chlid Soldiers”), ενώ εσείς ξέρετε ότι δεν είναι αφελείς ούτε και ούτε γίνεται να ακούγονται έτσι. Έντιμη η εργασία τους.

 

REVOLUTION SAINTS – “Light In The Dark”
Κάποτε είχε γραφεί στο Modern Drummer ότι οι τυμπανιστές που μπορούν να τραγουδούν πληρώνονται καλύτερα από άλλους που δεν έχουν αυτό το προσόν. Ακούγοντας το δεύτερο άλμπουμ του σχήματος των ούτως ή άλλως ικανών και διακεκριμένων Castronovo, Blades και Aldrich, θα συμφωνήσετε ότι στην περίπτωση του πρώτου αυτό μπορεί να επαληθευθεί. Η ερμηνεία του ουδόλως μπορεί να κριθεί με την όποια επιείκεια, ακριβώς επειδή αποδεικνύεται ο πλέον κατάλληλος για το αμερικανικό hard που παράγει η γεμάτη σιγουριά ομάδα του. Επίσης, ξέρετε ότι ο δίσκος της δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι ποιοτικός και ουσιώδης.

 

TYKETTO – “Live From Milan”
Στην περίπτωση που δεν το ξέρετε ήδη, ρωτήστε οποιονδήποτε έχει παρακολουθήσει εμφάνιση του αμερικανικού συγκροτήματος -ιδίως εκείνους που το είδαν πέρυσι στα Χανιά- και θα σας μιλήσει με μεγάλο ενθουσιασμό για αυτό. Η εορταστική ατμόσφαιρα που δημιουργείται στις συναυλίες του είναι μοναδική, ο τραγουδιστής Danny Vaughn είναι άψογος στις ερμηνείες του και εύστοχα επικοινωνιακός, όλοι χαίρονται πραγματικά που ακούν τα τραγούδια του σχήματος. Το ίδιο συνέβη προ καιρού και στο φεστιβάλ της δισκογραφικής τους εταιρείας στη γείτονα χώρα, αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο παρουσιαζόμενο άλμπουμ, για αυτό και εσείς φυσικά θα θελήσετε να το αποκτήσετε!

H2SO4
ATOLL

Log in or Sign up