Log in

FRONTIERS RECORDS

Οκτώ νέα άλμπουμ!

 Είναι φυσικό και αναμενόμενο το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για τις νέες προτάσεις της ιταλικής εταιρείας, αφού αυτές προέρχονται από αναγνωρισμένους μουσικούς.

CRY OF DAWN Feat. Goran Edman – “Cry Of Dawn”
Michael Palace, Steve Newman, Alessandro Del Vecchio, Soren Kronkvist, Daniel Palmqvist, Robert Sall: Όλοι αυτοί οι μουσικοί είχαν την πολύ καλή διάθεση να συνθέσουν τραγούδια για το νέο δισκογραφικό εγχείρημα του καταξιωμένου και αγαπητού τραγουδιστή. Ο ίδιος αποδίδει με χαρακτηριστική ευχέρεια το συγκεκριμένο υλικό, υπενθυμίζει την ερμηνευτική του αρτιότητα, τον τρόπο του να αναβαθμίζει κάθε μελωδική ιδέα από αυτές που θα υποθέτατε ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται σε κάποιο δίσκο των Night Ranger, των Journey, των Bad English, των Starship. Αλλιώς ειπωμένο, χωρίς να εκπλαγείτε, θα ακούσετε πρόθυμα αυτή την εργασία.

 

HARDLINE – “Human Nature”
Σύμφωνα με τον Johnny Gioeli το συγκρότημα θέλησε «να συνδυάσει το συναίσθημα του “Double Eclipse” με τις δυναμικές του μοντέρνου rock» -πρόθεση σαφώς σωστή, αφού έτσι ανανεώνεται η εικόνα του σχήματος-, ο ίδιος όμως βάζει αυτομάτως τους φίλους του σχήματος στη διαδικασία να συγκρίνουν την παρουσιαζόμενη νέα εργασία με το προαναφερθέν άλμπουμ. Θα βρείτε ωραία τραγούδια σε αυτή, θα χαρείτε που ακούτε τον καλό τραγουδιστή σε νέο υλικό, αλλά ίσως σκεφτείτε ότι κάποιες από τις συνθέσεις δεν πρόλαβαν να μεστώσουν, ότι κάποιες οργανώθηκαν με το σκεπτικό πως αρκούσε το ύφος τους για να αναδειχθούν. Καλύτερα ελέγξτε τες.

 

KEE MARCELLO – “Scaling Up”
Ο σουηδός κιθαρίστας έχει τύχει της αναγνώρισης και της υψηλής εκτίμησής σας από καιρό, οπότε είναι μάλλον περιττή κάθε προσπάθεια παρώθησής σας να ακούσετε το νέο προσωπικό του άλμπουμ. Αν πάντως τυχαίνει να είστε μεταξύ εκείνων που δεν τον έχουν ακόμη μελετήσει, από σνομπισμό λόγω της συμμετοχής του στους πολυεπιτυχημένους Europe, σας προτείνεται να ενδιαφερθείτε για τα νέα του τραγούδια –δύο μάλιστα από αυτά προέρχονται από τα δοκιμαστικά του “Prisoners In Paradise”. Με αυτά θα έχετε την ωραία ευκαιρία να επαληθεύσετε την άποψη ότι πέραν της σπουδαίας τεχνικής η διαχείριση του ήχου είναι επίσης κεφαλαιώδης υπόθεση.

 

OPERATION: MINDCRIME – “Resurrection”
Το δεύτερο μέρος της τριλογίας που εμπνεύστηκε και υλοποιεί ο Geoff Tate έχει ύφος στοχαστικό και μελωδίες διακριτικές, υπαινικτικές της υπόθεσης που στιχουργικά πραγματεύεται. Πρόκειται για υλικό ελεγχόμενου δυναμισμού, που δεν κατηγοριοποιείται ευθέως. Είναι οργανωμένο γύρω από τη φωνή του, αλλά προφανώς ο ίδιος δεν επιθυμεί να υπενθυμίζει διαρκώς το έντονα μεταλλικό παρελθόν του. Μην τον αδικείτε, ίσως επαναφέρει τις πρώιμες επιρροές του, εκείνες πάνω στις οποίες δόμησε την αποστασιοποιημένη καλλιτεχνική νοοτροπία που τον κατέστησε ξεχωριστό. Το θέμα είναι αν οι συνθέσεις που έχει εδώ συμπεριλάβει εξυπηρετούν όλες τον σκοπό του. Το εξώφυλλο πάντως  όχι. Ακούστε τον.

 

RAVENEYE – “NOVA”
Το πρώτο άλμπουμ του αγγλικού τρίο είναι πραγματικά ενδιαφέρον, γιατί μπορεί κανείς να διακρίνει σε αυτό τις συντονισμένες προθέσεις των μουσικών που το απαρτίζουν. Το στίγμα τους μπορεί να εντοπιστεί ανάμεσα στη βρετανική rock παράδοση, ίσως και στους νεότερους επίγονους του Σηάτλ, αλλά και πάλι καθένας θα δοκιμάσει να κατηγοριοποιήσει το παρουσιαζόμενο υλικό αναλόγως των επιρροών του. Δοκιμασμένοι ήδη στις απαιτήσεις περιοδειών, έχουν συνοδεύσει επίσης τον Slash και τον Myles Kennedy, παίζουν με την ετοιμότητα των σωστά ασκημένων. Έχουν ωραίο ήχο, καλά φωνητικά, αρέσουν και όταν γίνονται λίγο πιο μελαγχολικοί, εξελίξιμοι, μπορούν να διαμορφώσουν την ταυτότητά τους γρήγορα.

 


SECRET SPHERE - “One Night In Tokyo”
Συγκρότημα με φινέτσα στον χώρο του προοδευτικού power, ικανοποιεί μια από τις ωραίες επιδίωξεις κάθε σχήματος του πλανήτη, την ηχογράφηση δηλαδή ενώπιον του ιαπωνικού κοινού, απόδειξη της δημοτικότητας του στην ιδιαίτερη Ανατολή. Οι μουσικοί του ιταλικού σεξτέτου ακούστηκαν αποφασιστικοί εκείνη τη βραδιά, προσωποποίησαν τις επιδιώξεις τους στα φωνητικά του Michele Luppi, συνόψισαν δυναμικά την καριέρα τους, απέδειξαν ότι μπορούν να υπολογίζονται μεταξύ των αξιοπρεπών εκπροσώπων του ιδιώματος στο οποίο ασκούνται. Πλούσια σε υλικό έκδοση, ανανεώνει το ενδιαφέρον σας για αυτούς, μπορεί επίσης να σταθεί ως η αφορμή για μια ωραία γνωριμία μαζί τους.

 

SEVENTH WONDER – “Welcome To Atlanta Live 2014”
Καταγεγραμμένη σε δύο cd, η εμφάνιση του σουηδικού κουιντέτου στο φεστιβάλ ProgPower εκείνης της χρονιάς, αποτελεί μια ωραία απόδειξη της δυναμικής του. Συγκρότημα από τις σπάνιες περιπτώσεις εκείνων όπου η φήμη ενός μέλους του δεν εμποδίζει την αναγνώριση της αξίας των υπολοίπων, κανείς από τους οργανοπαίκτες που το απαρτίζουν δεν είναι ετερόφωτος. Εδώ παρακολουθείτε αφηγήσεις εκτενείς αρκετά και περίτεχνες ώστε να γίνονται αυτομάτως αντιληπτές ως προοδευτικές, παρακολουθείτε τις εξελιγμένες συνεννοήσεις των ικανών αυτών δημιουργών. Επίσης πρόθυμα, εν αναμονή του νέου άλμπουμ του σχήματος ακούτε δύο νέα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την έκδοση.

 

TYKETTO – “Reach”
Όσοι παρακολουθήσατε την εμφάνιση του αμερικανικού συγκροτήματος το καλοκαίρι στα Χανιά είχατε λόγο να αισιοδοξείτε για το επόμενο δισκογραφικό του βήμα και τώρα θα δικαιωθείτε. Ο τραγουδιστής Danny Vaughn και οι καλοί μουσικοί που απαρτίζουν το σχήμα δεν λειτούργησαν με το σκεπτικό τού να συντηρήσουν απλώς την επωνυμία της ομάδας τους. Αντιθέτως και ευτυχώς, προσφέρουν ένα άλμπουμ ισορροπημένο, θετικό, αντιπροσωπευτικό του ταλέντου τους, ίσως και της αβίαστης, χωρίς ματαιώσεις και εγωισμούς ωρίμασής τους. Πρόκειται για εργασία που κερδίζει τον ακροατή με την αποτελεσματικότητα των δημιουργών της, την ευχέρειά τους να συνθέτουν εύστοχα, οικονομημένα τραγούδια, θα σας ευχαριστήσει πραγματικά.

SKULLWINX
STEAMHAMMER / SPV

Log in or Sign up