Log in

FRONTIERS RECORDS

Cruzh, DGM, King Company, Palace, Tesla!

 Πραγματικά αξιόλογες και οι πέντε νέες προτάσεις της ιταλικής εταιρείας.

CRUZH – “Cruzh”
Το πρώτο άλμπουμ των τριών μουσικών από τη Σουηδία θα γίνει εύκολα αποδεκτό από το κοινό του AOR. Οι συγκεκριμένοι δεν υποκρίνονται, δεν κάνουν κάτι που δεν μπορούν να υποστηρίξουν, για αυτό γίνονται ευχάριστοι. Γράφουν τραγούδια με την απαραίτητη και αποτελεσματική εκείνη διαίσθηση του ασκημένου στο ιδίωμα ακροατή και όταν δηλώνουν ως επιρροές τους τους Def Leppard, τους Toto, τους FM, τους Winger, τους Firehouse, τον Bryan Adams, τις επαληθεύουν με την ανάλογη παραγωγή. Βεβαίως, μπορούν σταδιακά να επιδιώξουν κάποια πρωτοτυπία, να ζορίσουν λίγο τη δημιουργικότητά τους, ώστε να διαμορφώσουν ένα προσωπικό ύφος, ξεκινούν όμως ωραία. Παρακολουθήστε τους.

 

DGM – “The Passage”
Το κουιντέτο από τη Ρώμη κυκλοφορεί αισίως το όγδοο άλμπουμ του και κερδίζει άνετα τις εντυπώσεις. Οι μουσικοί που το απαρτίζουν εμφανίζονται απολύτως συντονισμένοι στις προθέσεις τους, ανανεωμένοι τρόπον τινά θα έλεγε κανείς. Κάνουν τις δέουσες, εύστοχες κινήσεις στην παραγωγή και παραδίδουν υλικό σωστά σταθμισμένο στις σταθερές του σύγχρονου power. Με ωραίο ήχο, με συνθέσεις άρτια δομημένες και  εμπλουτισμένες ενορχηστρωτικά, ενδιαφέρουσες από κιθαριστική άποψη, με ταιριαστά φωνητικά, υπενθυμίζουν συχνά τη δημιουργικά αφομοιωμένη επιρροή των Symphony X. Εργασία που σίγουρα κολακεύει τους δημιουργούς της, έχει την έγκριση του Tom Englund και του Michael Romeo που συμμετείχαν σε αυτή.

 

KING COMPANY – “One For The Road”
Το κουιντέτο των έμπειρων και ικανών φινλανδών μουσικών συστήνεται με πραγματικά ωραίο τρόπο. Ακούγοντας τη μουσική, τις ερμηνείες, τους στίχους στο παρουσιαζόμενο πρώτο τους άλμπουμ, θα διαπιστώσετε ότι είναι συγκροτημένοι, σοβαροί χαρακτήρες και ότι με ισορροπημένο, φροντισμένο και δυναμικό ήχο προσαρμόζουν αποτελεσματικά τις επιρροές τους από το παλιότερο heavy και hard στις σημερινές σταθερές του μεταλλικού χώρου. Ευσύνοπτες οι συνθέσεις τους, με ρεφραίν δουλεμένης αμεσότητας, κερδίζουν γρήγορα τη συμπάθειά σας. Το “Ιn Wheels Of No Return” μάλλον αποτελεί μια απόδειξη των παραπάνω. Με τις ευχές για μια σταθερή, θετική πορεία, τίθενται ευχαρίστως υπό παρακολούθηση.

 

PALACE – “Master Of The Universe”
Το εξώφυλλο μάλλον δεν είναι το πιο ταιριαστό του περιεχομένου, αλλά γρήγορα θα συμφωνήσετε ότι το άλμπουμ του συγκροτήματος είναι αξιόλογο. Αποτελεί την πρώτη κυκλοφορία τεσσάρων σουηδών με πυρήνα τον κιθαρίστα Michael Palace, μουσικό που έχει σχετιστεί με τους First Signal, τους Cry Of Dawn, τον Toby Hitchcock. Το υλικό τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως ορθόδοξο AOR, με τις κατάλληλες επιρροές της δεκαετίας του 1980, την ηχητική λείανση που αρμόζει σήμερα στο είδος, ενώ και από συνθετική άποψη είναι εύτακτο. Επιβεβαιώνουν τους αστραφτερούς συνειρμούς που προκαλεί η επωνυμία τους, χωρίς να γίνονται πομπώδεις, ξεκινούν καλά.

 

TESLA – “Mechanical Resonance Live”
Αν η Ιστορία της μουσικής δεν είχε ήδη, μετά από τριάντα χρόνια, αποφανθεί για την ποιότητα του πρώτου άλμπουμ του αμερικανικού συγκροτήματος, δεν θα υπήρχε λόγος για την επετειακή επανέκδοσή του, ηχογραφημένου αυτή τη φορά ενώπιον κοινού. Αν είστε αρκετά μεγάλοι σε ηλικία, θα θυμάστε το πόσο περίεργα ήχησε αρχικά στα αυτιά σας η επωνυμία του σχήματος, αλλά και το πόσο γρήγορα συμπαθήσατε τα μέλη του. Ικανοί μουσικοί που άφηναν με αβίαστο τρόπο να φανεί η δοκιμασμένη από νωρίς δυναμική τους, υπενθύμιζαν την καταγωγή τους χωρίς να γίνονται φανταχτεροί. Η γνώμη σας δεν αλλάζει για αυτούς.

JORGE LUIS BORGES
LADY BEAST

Log in or Sign up