Log in

FRONTIERS RECORDS

Circa, Crazy Lixx, Q5, Trick Or Treat!

Διαφορετικού ύφους καθένα από τα νέα αυτά άλμπουμ, δηλαδή με αυξημένη την πιθανότητα κάποιο από αυτά να σας είναι αρεστό.

CIRCA – “Valley Of The Windmill”
Στην περίπτωση που δεν γνωρίζετε το εν λόγω συγκρότημα, τότε ίσως δεν είστε θιασώτες της σκηνής του βρετανικού prog. Μέλη του αποτελούν ο Tony Kaye και ο Billy Sherwood, το παρελθόν των οποίων με τους Yes μπορεί να εγγυηθεί την κομψότητα του νέου άλμπουμ του σχήματός τους. Η παρουσιαζόμενη εργασία τους περιλαμβάνει τέσσερις συνθέσεις μεγάλης διάρκειας, αρκετά προκλητικές της αντίληψης ώστε να είναι σίγουρο ότι θα τις παρακολουθήσουν οι  ενεργοί ακροατές του ιδιώματος. Δεν πρόκειται για κάποια κίνηση ξιπασιάς των δημιουργών του, αποτελεί απόδειξη της φυσικότητας με την οποία μπορούν να ελίσσονται στο συγκεκριμένο πεδίο.

 

CRAZY LIXX – “Sound Of The Live Minority”
Γνωστοί για την ατίθαση συμπεριφορά τους πάνω και κάτω από τη σκηνή, μετά από τέσσερα άλμπουμ, οι πέντε Σουηδοί συνοψίζουν την πορεία τους με ένα ακόμα, αυτή τη φορά ηχογραφημένο πέρυσι τέτοια εποχή ενώπιον του κοινού του φεστιβάλ Bang Your Head. Όλα όσα θα περιμένατε να ακούσετε από αυτούς κάποιο βράδυ άγριας ευθυμίας βρίσκονται εδώ. Άξιοι εκπρόσωποι της διασκέδασης, αλλά και καλοί οργανοπαίκτες, αποδίδουν με την αμεσότητα και την ενεργητικότητα εκείνων που είναι πάντοτε έτοιμοι να παρασύρουν και άλλους στο πάρτι τους. Φυσικά, δεν έχετε καμία αντίρρηση να τους ακολουθήσετε άλλη μια φορά.

 

Q5 – “New World Order”
Όσοι κάποτε αγοράσατε το “Steel Τhe Light” -και το “In Your Face” των TKO βεβαίως- δεν μπορείτε να μείνετε αδιάφοροι απέναντι στο γεγονός της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ του αμερικανικού συγκροτήματος. Πόσο μάλλον αφότου παρακολουθήσατε την εμφάνιση του στην Αθήνα και πληροφορείστε ότι ένα από τα τραγούδια του δίσκου τιτλοφορείται “One Night In Hellas”. Λόγω του καλού επιπέδου των μουσικών που το απαρτίζουν, οι νέες συνθέσεις είναι καλοπαιγμένες, με ποικιλία ύφους, δεν είναι όμως σίγουρο ότι συνολικά θα σας προκαλέσουν τον ενθουσιασμό που από χρόνια αναμένατε. Αν όμως αποστασιοποιηθείτε, θα εκτιμήσετε θετικά το νέο αυτό υλικό.

 


TRICK OR TREAT – “Rabbits' Hill Pt. 2”
Η ενεργητικότητα συνεχίζει να αποτελεί και την εγγύηση της προόδου τους. Οι πέντε μουσικοί από τη Μοντένα παρουσιάζουν το τέταρτο άλμπουμ τους και απευθύνονται θαρρετά στους οπαδούς του ευρωπαϊκού power. Με διακριτή την επιρροή του Michael Kiske και των Helloween, με επιταχύνσεις και κλασικότροπες μελωδίες, ακούγονται σίγουρα ενθουσιώδεις και έτσι κερδίζουν πόντους ακόμα και όταν η φούρια τους δεν μετασχηματίζεται πάντοτε σε ευφάνταστες συνθέσεις. Καλοστημένος και ταιριαστός των προθέσεων ο ήχος τους επίσης, αναδεικνύει τον δυναμισμό των τραγουδιών. Ο Tony Kakko και ο Tim Owen συμμετέχουν στη νέα αυτή εργασία εγκρίνοντάς τη βεβαίως.

POWERSTROKE
AOR HEAVEN

Log in or Sign up