Log in

CANDLELIGHT RECORDS

Krieg, Towers Of Flesh, Voices, Xerath, Winterfylleth!

Οι φίλοι του ακράιου ήχου έχουν να ασχοληθούν με πέντε ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες.

KRIEG – “Transient”
Και ενώ το αμερικανικό συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει τέσσερα split και ένα δικό του EP μέσα στη χρονιά που διανύουμε, έρχεται ένα ακόμη άλμπουμ του. Πέρα από ετικέτες, το υλικό του συγκροτήματος αποτελεί τη μετάφραση της κακότητας σε νότες. Μην αναζητήσετε καλλιτεχνίες, εδώ περισσεύει η οργή. Είναι από τα άλμπουμ εκείνα που θα μπορούσατε να ακούσετε άνετα σε οποιαδήποτε περίπτωση θα προτιμούσατε να μείνετε μόνος, για το καλό των άλλων, όταν θα θέλατε να φαντασιωθείτε τον όλεθρο, όταν θα πνίγεστε από μίσος. Αν εμπιστεύεστε την εκτόνωσή σας στη συγκεκριμένη ομάδα, θα λάβετε ανακούφιση. Εδώ τα πράγματα είναι επικινδύνως σοβαρά.

 

TOWERS OF FLESH – “Antithetical Conjurations”
Το τρίο με έδρα το Μπέρμιγχαμ παρουσιάζει το δεύτερο άλμπουμ του και με αυτό απευθύνεται στους θιασώτες του death και του black. Οι τελευταίοι θα διαπιστώσουν γρήγορα ότι πρόκειται για μια εργασία οργανωμένη σύμφωνα με τα σκοτεινά κριτήρια του χώρου, και σε καμία περίπτωση δεν θα κακοχαρακτηρίσουν τους συντάκτες της. Ίσως το υλικό τους να μην είναι ό,τι πιο πρωτότυπο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι και αξιοπρεπές. Με έξι συνθέσεις συνολικής διάρκειας σαράντα περίπου λεπτών, το συγκρότημα αποδεικνύει ότι ξέρει για τι πράγμα μιλάει. Ακούστε τες, είναι κάτι παραπάνω από τυφλή έκφραση κακίας.

 

VOICES – “London”
Ετοιμαστείτε να ακούσετε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνήθως σάς προτείνεται ως ατμοσφαιρικό ή ακραίο. Το κουαρτέτο με τα τρία μέλη από τους Akercocke παρουσιάζει ένα θεματικό άλμπουμ με φόντο την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, το οποίο δεν περιλαμβάνει συνθέσεις με δομή συνήθη. Στη δεύτερη αυτή εργασία των ανήσυχων καλλιτεχνικά μουσικών, φαίνεται πως ο λόγος κατευθύνει τη σύνθεση, η οδυνηρή αφήγηση επιβάλλει τη μουσική επένδυση. Δεν πρόκειται για υλικό που θα ακούσετε, αν δεν είστε διατεθειμένοι να εκτεθείτε σε κάτι δύσκολο. Από την άλλη, αν έχετε αναμνήσεις της πόλης, θα προσέξετε με ενδιαφέρον τη συγκεκριμένη σκληρή, αστική πινακοθήκη. Δείγμα στοχαστικής αγριότητας.

 

WINTERFYLLETH – “The Divination Of Antiquity”
Όπως βλέπετε, και το νέο, τέταρτο άλμπουμ του καλού  συγκροτήματος έχει στο εξώφυλλο του ένα τοπίο. Η φύση και οι νεφελώδεις παραδόσεις της πατρίδας τους εμπνέουν για άλλη μια φορά τους τέσσερις μουσικούς από το Μάντσεστερ, και το αποτέλεσμα είναι καθόλα αξιόλογο. Παρότι μπορούν να κατηγοριοποιηθούν στον χώρο του black, γίνονται μελωδικοί και ατμοσφαιρικοί με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ενώ παραμένουν συνεπείς στις απαρχές του ιδιώματος, εμφανίζονται συνδυαστικοί, δεν μένουν απαραιτήτως προσκολλημένοι σε αυτό. Δεν δείχνουν διατεθειμένοι να επαληθεύσουν κάτι, και έτσι προσφέρουν ενδιαφέρουσες συνθέσεις. Θα εκτιμήσετε θετικά αυτή την εργασία τους, γιατί πραγματικά ηχεί σοβαρή.

 

XERATH – “III”
Οι τέσσερις άγγλοι μουσικοί βρίσκονται σε καλή πορεία, αυτό αποδεικνύει το νέο τους άλμπουμ, με τίτλο τη θέση που καταλαμβάνει στη δισκογραφία τους. Συγκαταλέγονται στους πραγματικά ικανούς και εξελίξιμους. Για το ορχηστρικό και μοντέρνο μέταλλο που παράγουν, εμπιστεύτηκαν τον Jacob Hansen, οπότε οι ιδέες τους οργανώθηκαν με αποτελεσματικό τρόπο. Τεχνικοί όντες, εμπλουτίζουν το υλικό τους με ωραίες λεπτομέρειες, μπορούν να γίνονται και βίαιοι χωρίς να χάνουν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Θα μπορούσαν, βεβαίως, να κερδίσουν πόντους περιορίζοντας τα άγρια φωνητικά, αλλά αυτό δεν αλλοιώνει την θετική εντύπωση που δίνουν. Ακούστε τους και θα διαπιστώσετε την καλή δυναμική τους.

SEVENTRAIN
MONO INC.

Log in or Sign up