Log in

CANDLELIGHT RECORDS

Νέες, πολλές, ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες!

Abaddon Incarnate, Chasma, Corrosion Of Conformity, Eastern Front, English Dogs, Demonic Resurrection, October File, Vampillia: Σίγουρα κάποια από τις νέες κυκλοφορίες των συγκροτημάτων σάς καλύπτει!

 

ABADDON INCARNATE – “Pessimist”
Το πέμπτο άλμπουμ των τεσσάρων κυρίων από το Δουβλίνο αποτελεί μια έκλυση βίας, μια ισχυρή έκρηξη δυσφορίας, που θα προκαλέσει ακόμα και στους ασκημένους στον χώρο του grindcore. Ανησυχητικά απειλητικό και επιθετικό, οι δημιουργοί του χρειάστηκαν μόλις τρεις ημέρες στο στούντιο, αλλά μόνο μία από αυτές για να ηχογραφήσουν τα πάντα. Πρόκειται για υλικό βάναυσο, επίπονο, βασανιστικό, για έναν ηχητικό ορυμαγδό που εντυπωσιάζει με την οργή που αποπνέει. Ακατάπαυστο σε ρυθμό, δείγμα μανίας, θα σας κάνει να σκεφτείτε ότι, ακόμα και αν οι φόρμες της εκτόνωσής της είναι λίγο πολύ γνωστές, πάντα υπάρχει το περιθώριο της έκπληξης.

 

CHASMA – “Omega Theorian”
Το τρίο από το Πόρτλαντ συνεχίζει τις αναζητήσεις του και παραδίδει το τρίτο του άλμπουμ, προφανώς ένα ακόμα δείγμα του πώς το black μπορεί να διαμορφωθεί σε κάτι το εσωστρεφές. Τα κομμάτια τους αποπνέουν ένα συναίσθημα τραγικότητας, είναι πομπώδη, ενίοτε νεφελώδη, πάντοτε με νοσηρά φωνητικά. Το συγκρότημα είχε επιδείξει ενδιαφέροντα στοιχεία παλιότερα, δεν είναι όμως σίγουρο ότι εδώ κάνει κάποιο μεγάλο βήμα εξέλιξης, μάλλον επιχειρεί να επιβεβαιώσει τη φήμη του. Σε αυτή τη φάση της πορείας τους, τα μέλη του ίσως πρέπει να ζορίσουν την έμπνευσή τους και να προσδώσουν ποικιλία στο ύφος τους. Αποκτήστε ιδία άποψη.

 

CORROSION OF CONFORMITY – “IX”
Προφανώς, δεν υπάρχει κάτι που περιμένετε να πληροφορηθείτε από αυτή την παρουσίαση, και, εν προκειμένω, δεν έχετε τη διάθεση να πειστείτε για κάτι. Δεν σας ενδιαφέρει η γνώμη κανενός πέρα από τη δική σας, για τον απλούστατο λόγο ότι είστε από καιρό δηλωμένοι οπαδοί του αμερικανικού συγκροτήματος. Απλώς θα μπορούσε να σημειωθεί εδώ ότι τα έντεκα κομμάτια της νέας τους δουλειάς αποτελούν συμπυκνωμένη την ιδιαιτερότητα του σχήματος. Όσα καταθέτουν εδώ με άνεση οι τρεις μουσικοί υπενθυμίζουν την ποιότητα και την προσωπικότητά τους. Ακούστε τον Reed Mullin και θα διαπιστώσετε ότι διαθέτουν ισχυρά κίνητρα για όσα κάνουν.

 

DEMONIC RESURRECTION – “The Demon King”
Οι πέντε ινδοί μουσικοί που απαρτίζουν το συγκρότημα αυτό, έχουν μελετήσει καλά αρκετούς νορβηγούς συναδέλφους τους, αυτό τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί με το σκοτεινό, συμφωνικό υλικό που παρουσιάζουν στο νέο, τέταρτο άλμπουμ τους. Αφήνουν καλές εντυπώσεις, γιατί αποτύπωσαν δυναμικά τη διάθεσή τους και διαθέτουν σύγχρονο ήχο, που πάντως θα μπορούσε να είναι πιο ισορροπημένος. Ίσως μάλιστα στην ανάπτυξη των συνθέσεών τους να εμφανίζουν διακριτικά και φόρμες από τη μουσική της πατρίδας τους. Δείχνουν έτοιμοι για μια αποτελεσματική επόμενη κίνηση και θα γίνουν ακόμα πιο ενδιαφέροντες, όταν θα θελήσουν να μην επαληθεύουν απλώς τις επιρροές τους.

 

EASTERN FRONT – “Descent Into Genocide”
Ο Nagant, ο Holocaust, ο Destroyer και ο Blitz ζουν στο Ίπσουιτς και παρουσιάζουν το δεύτερο άλμπουμ τους. Κινούνται στον χώρο του black, αντλούν την έμπνευσή τους από τα γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και καλύπτουν στιχουργικά πολλές διαστάσεις τους. Ακούγονται πραγματικά αποτελεσματικοί, έχουν εσωτερικεύσει τους μηχανισμούς του ιδιώματος στο οποίο ασκούνται και θα σας αρέσουν όταν γίνονται τρόπον τινά επικοί. Το θέμα, πάντως, που ανακύπτει είναι ότι δεν έχουν διαμορφώσει μια αναγνωρίσιμη ταυτότητα, ενώ και τα φωνητικά φαντάζουν κοινότυπα μέσα στην κακία που αποπνέουν. Είναι θεμιτό, αν το επιθυμήσουν, να κάνουν την υπέρβασή τους.

 

ENGLISH DOGS – “The Thing With Two Heads”
Στη δεκαετία του ’80 το αγγλικό συγκρότημα προκαλούσε αμηχανία στους μεταλλικούς κύκλους λόγω των punk απαρχών του και του γεγονότος ότι δεν μπορούσε να παραλληλιστεί με κάποιο άλλο σχήμα της σκηνής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γινόταν αποδεκτό. Σήμερα, με την κυκλοφορία του παρουσιαζόμενου νέου άλμπουμ των Βρετανών κάτι παρόμοιο αναμένεται να συμβεί. Ενώ παραμένουν στον χώρο του crossover, οι νεαρότεροι ακροατές θα αιφνιδιαστούν όταν ανακαλύψουν ότι μπορείς να ακούγεσαι αιχμηρός, ακόμα και όταν δεν κάνεις φασαρία, όταν δεν βρυχάσαι ή, ακόμα καλύτερα, όταν έχεις και μερικούς στίχους που στέκουν. Καλή δουλειά.

 

OCTOBER FILE – “The Application Of Loneliness, Ignorance, Misery, Love And Despair - An Introspective Of the Human Condition”
Στο εξώφυλλο του δίσκου οποιωνδήποτε άλλων, ο τίτλος αυτός θα φάνταζε μεν βαρύγδουπος, αλλά θα ήταν αναντίστοιχος προς το περιεχόμενό του. Στην περίπτωση του νέου, τέταρτου άλμπουμ του κουαρτέτου δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα. Οι βρετανοί αυτοί μουσικοί, έχουν κληρονομικά δικαιώματα πάνω στην παράδοση των Killing Joke και των Godflesh και τα προβάλλουν με συντριπτικό, εξουθενωτικό τρόπο. Διαχειρίζονται τον βόμβο όπως λίγοι, ενώ και τα φωνητικά τους είναι εκφραστικότατα. Η παραγωγή του μεγαλειώδους, σαρωτικού αυτού άλμπουμ έγινε από τον Jaime Gomez Arellano.

 

VAMPILLIA – “Some Nightmares Take You Aurora Rainbow Darkness”
Το νέο άλμπουμ το σχήματος από την Οσάκα δεν θα ενδιαφέρει όσους έχουν σαφείς μεταλλικές προτιμήσεις. Αυτοπροσδιοριζόμενη ως «βίαιη ορχήστρα», η ομάδα αυτών των μουσικών διατηρεί ένα σοβαρό ενδιαφέρον και για τις άλλες Τέχνες, πράγμα που αποτυπώνεται στον πειραματικό, εκκεντρικό χαρακτήρα των συνθέσεών τους. Με πρόθεση να προβοκάρουν, συνδυάζουν την εκρηκτικότητα με τη μελωδικότητα, στήνοντας μια ιδιότυπη, ενδιαφέρουσα κατάσταση. Αν λάβετε υπόψη σας ότι αυτή τη φορά ηχογράφησαν στα στούντιο Greenhouse της Ισλανδίας, εκεί, δηλαδή, που ηχογραφούν η Bjork και οι Sigur Ros, θα προσεγγίσετε με τον δέοντα τρόπο το ύφος τους.

GAUTAMA
LIFEFORCE RECORDS

Log in or Sign up