Log in

CANDLELIGHT RECORDS

Νέες κυκλοφορίες!

Ξέρετε καλά ότι πρέπει να έχετε άποψη για τα νέα άλμπουμ των Ancient Ascendant, των Coltsblood, των Pet Slimmers Of the Year και των Shores Of Null.

ANCIENT ASCENDANT – “Echoes And Cinder”
Το αγγλικό κουαρτέτο εμφανίζεται πολύ τακτικό στις κυκλοφορίες του, και αυτό αποτελεί σαφή ένδειξη της οργάνωσης και της καταστρεπτικής του διάθεσης. Αναγνωρισμένοι για την αποτελεσματικότητά τους από τους ανυπέρβλητους Bolt Thrower, οι τύποι αυτοί παραδίδουν το δεύτερο άλμπουμ τους και ικανοποιούν όσους αρέσκονται στους συνδυασμούς του black με το death. Αποδεικνύουν εύκολα ότι κατέχουν το αντικείμενό τους, έχουν ωραίες στιγμές, αρέσουν επίσης όποτε μπορούν να παραλληλιστούν με τους Rotting Christ. Βεβαίως, θα μπορούσαν να επεκταθούν περισσότερο στιλιστικά και συνθετικά, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα σας απασχολήσει άμεσα ως ακροατές του συγκεκριμένου υλικού. Εγκρίνονται.

 

COLTSBLOOD – “Into The Unfathomable Abyss”
Η Jem, ο John και ο Jay ζουν στο Λίβερπουλ και κυκλοφορούν τώρα τον πρώτο τους δίσκο. Θα πρέπει να είναι δυσαρεστημένοι με πολλά πράγματα, αλλιώς δεν εξηγείται η κακή διάθεση που αποπνέει το υλικό τους. Σίγουρα ακούγονται επικοί με τον τρόπο τους, τα φωνητικά είναι οδυνηρά, η βραδύτητά τους είναι δυναμική και ογκώδης, δύσκολα όμως δεν θα σκεφτεί κανείς ότι φέρουν τη σισύφεια δυστυχία όλου του κόσμου. Δεν είναι ότι δεν θα τους προτιμούσατε αν είχατε ανάλογη διάθεση, απλώς εντυπωσιάζει ανησυχητικά η οργή και ο μηδενισμός που αποπνέουν. Ας τους ελέγξουν οι νεότεροι απελπισμένοι.

 

PET SLIMMERS OF THE YEAR – “Fragments Of Uniforms”
Αν μη τι άλλο, το τρίο από την Αγγλία διαθέτει ευκολομνημόνευτη επωνυμία. Το σχήμα των τριών νεαρών είχε κυκλοφορήσει δύο EP που πήραν καλές κριτικές, και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το παρουσιαζόμενο πρώτο τους άλμπουμ. Με ελάχιστα φωνητικά στις συνθέσεις τους, ακούγονται ατμοσφαιρικοί, υιοθετούν εκείνη την εσωστρεφή στάση που τα τελευταία χρόνια βρίσκει απήχηση. Χαρακτηρίστε τους όπως εσείς θέλετε, ανήκουν σε εκείνη τη γενιά όπου μπορεί να συνδυάζει πολλά χωρίς ενοχές, που αρέσκεται στις ρέουσες, στοχαστικές και συνάμα δυναμικές καταστάσεις. Φυσικά, οι ίδιοι μπορούν να εξελιχθούν, αν το επιθυμούν.

 

SHORES OF NULL – “Quiescence”
Είναι πάντοτε ευχάριστη η έκπληξη ενός συγκροτήματος που με τον πρώτο του κιόλας δίσκο επιδεικνύει ωραία χαρακτηριστικά. Οι πέντε Ρωμαίοι που είναι υπεύθυνοι για τον συγκεκριμένο, αποδεικνύονται άξιοι σπουδαστές της φινλανδικής σκηνής. Έχουν κατανοήσει άψογα τις συνθετικές και μελωδικές φόρμες της, με τους Amorpis τουλάχιστον να αποτελούν αναγνωρίσιμη επιρροή τους. Δεν πρόκειται για άλλη μια κακή αντιγραφή, αντιθέτως, τα τραγούδια τους προκαλούν το ενδιαφέρον, γιατί απλώς οι δημιουργοί τους γίνονται πειστικοί. Ήξεραν πού ήθελαν να καταλήξουν, βρήκαν πώς να ελιχθούν και κατάφεραν να παρουσιάσουν μια αξιοπρεπέστατη εργασία που αυτομάτως τους κατατάσσει στους ελπιδοφόρους του χώρου τους.

MORNING DWELL
EDUARDO GALEANO

Log in or Sign up