Log in

STEFAN FROMMANN

The-Best-KISS-Of-My-Life_en

“The Best Kiss Of My Life”

 «Ωστέ αυτοί είναι¨.» Στην περίπτωση που κάνατε αυτή τη σκέψη, όταν τους είδατε για πρώτη φορά δια ζώσης και επί σκηνής, είναι πολύ πιθανό να είχατε ήδη στη ζωή σας βιώσει μερικές στιγμές που τις συνδέσατε με τη μουσική και την εικόνα του συγκροτήματος. Η αφορμή μπορεί να ήταν μια τσίχλα-μινιατούρα του “Unmasked”, μπορεί να ήταν το βίντεο κλιπ του “A World Without Heroes” στην κρατική τηλεόραση, το εξώφυλλο του “Lick It Up” ή εκείνα των προηγούμενων δίσκων που βλέπατε στις προθήκες των δισκοπωλείων. Ίσως να μην καταλαβαίνατε πόση σχέση μπορεί να είχε το “I Was Mad For Loving You” με άλλα τραγούδια του κουαρτέτου, είναι όμως σίγουρο ότι η επωνυμία του σας καρφώθηκε στο μυαλό για πάντα χωρίς καμία επανάληψη. Αν είχατε κάποιο παρόμοιο βίωμα, το παρουσιαζόμενο βιβλίο σάς ενδιαφέρει.
 Ο συγγραφέας του, γερμανός κύριος Stefan Frommann, είχε την πολύ καλή ιδέα να μη συντάξει άλλη μια βιογραφία, αλλά να καταγράψει τις αναμνήσεις πιστών οπαδών των Kiss. Όντας ο ίδιος ένας από αυτούς δεν είχε δυσκολία στο να ορίσει τις παραμέτρους του εγχειρήματός του και να οργανώσει το υλικό που έφτανε στα χέρια του από όλον τον κόσμο. Η χρόνια προσωπική του επαφή τόσο με τους ίδιους τους αστέρες όσο και το ευρύ κοινό τού εξασφάλιζαν τουλάχιστον τις περιλήψεις συναρπαστικών ιστοριών και περιστατικών. Έκανε πραγματικά καλή δουλειά και από την αρχή φαίνεται ότι το βιβλίο θα είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα. Το πέτυχε αυτό χωρίς μάλιστα να μεταχειριστεί όρους της αγγλικής γλώσσας που πλέον εμφανίζονται στην καθομιλουμένη μητρική του πολύ πιο συχνά από την εποχή που εκείνος υποψιαζόταν τι λένε οι τίτλοι των τραγουδιών.
 Κάθε οπαδός είχε να αναφέρει εδώ τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο συνδέθηκε με το συγκρότημα και βάσιμα θα υποθέτατε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πει οποιοσδήποτε για οποιοδήποτε άλλο, αλλά πόσοι μπορούν να λένε ότι πήραν κάτι από τη λάμψη και την αίγλη εκείνου; Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι με μεγάλες συλλογές δίσκων ενός ονόματος, αλλά πόσα άλλα και ποικίλα αντικείμενα που φέρουν το συγκεκριμένο λογότυπο μπορεί να διαθέτουν; Και γιατί να δίνει τόσα χρήματα σε αυτά, σε περιοδείες, κρουαζιέρες και προνομιακές συναντήσεις με τους μακιγιαρισμένους ήρωές του; Γιατί ο σαφής προσανατολισμός των Kiss στην κερδοφορία δεν θόλωσε την εκτίμησή τους προς αυτούς; Η απάντηση βρίσκεται στην ανατροφοδότηση που λαμβάνει κάθε φορά που κρατά στα χέρια του μια απολύτως προσωπική επιλογή και αντανάκλαση του ιδιότυπου γούστου των μουσικών.
 Ακόμη και αν μια τέτοια δαπάνη είναι παρεξηγήσιμη για τα οικονομικά μιας οικογένειας, τελικά φαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση δικαιολογείται από τα μέλη της. Κατανοούν το αντίκτυπο στην καθημερινότητα του οπαδού, ξέρουν πόσο μεγάλο κομπλιμέντο είναι το σε θυμηθούν σε κάποια επόμενη συνάντηση τα μέλη του συγκροτήματος, της τρέχουσας ή παλιότερης σύνθεσής του. Οι τακτικές επαφές δεν συνιστούν διαταραχή, όταν ο Gene Simmons ή ο Paul Stanley έχουν να σου δώσουν μια συμβουλή, όταν μπορούν πολύ γρήγορα να σε κρατήσουν στην αισιόδοξη τροχιά της ζωής, να μετουσιώσουν τα δικά τους σταθερά και παλιά κίνητρα σε δικά σου.
 Όσοι καταθέτουν εδώ τις αναμνήσεις τους δεν έγιναν οπαδοί ταυτοχρόνως ή με τον ίδιο τρόπο και η ποικιλία των περιπτώσεων προσθέτει πολλά στη σκιαγράφηση των μουσικών. Κάποιοι μάλιστα από τους θαυμαστές συνδέθηκαν επαγγελματικά με τη μεγάλη αυτή επιχείρηση και έχουν να δώσουν λεπτομερέστερα παραδείγματα της ακεραιότητας και της συγκρότησης των εργοδοτών τους, γεγονότα που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν υπερβολές, όσο απαιτήσεις του προσφερόμενου θεάματος. Μαζί με αυτά οι εμπεριστατωμένες συνεντεύξεις που έκανε ο κύριος Frommann, όπως με τον Bob Ezrin και τον Tommy Thayer, προσθέτουν εγκυρότητα στο όλο εγχείρημα.
 Ίσως να προλάβατε να ζηλέψετε που δεν είχατε ως τώρα την ευκαιρία να λάβετε λίγο από τον χρόνο των διακεκριμένων μουσικών των Kiss, αλλά οι ευκαιρίες στο μέλλον μάλλον δεν θα σας λείψουν. Το θέμα είναι να τις επιδιώξετε και τότε θα μπορείτε με χαρά να λέτε τη δική σας ξεχωριστή εμπειρία μαζί τους.

NEONFLY
THERMALITY

Log in or Sign up